Pikavoittoja self service BI:llä – ja pysyvää hyötyä oikealla arkkitehtuurilla.

self service bi

Pertti Lahtinen Asiakasvastaava

Kesälomien alkaessa kannustin ihmisiä aktivoimaan alitajuntaansa, niin että töihin palattaessa olisi itse kullakin aikaisempaa kirkkaampia ajatuksia liiketoiminta-analytiikan hyödyntämiseksi.

Ehdottamani itsesuggestion kokeilemisesta riippumatta saattaa monilla lomalta palattuaan olla sekä kristallisoituneita BI:n soveltamisajatuksia että virtaa niiden toimeenpanemiseksi. Miten tällaisessa onnellisessa tilanteessa sitten pääsisi etenemään mahdollisimman nopeasti?

Olisiko ns. self service BI -ratkaisuista apua?

Lue koko blogiteksti>>


Analytiikkaa, alitajuntaa ja ydinkysymyksiä

ydinkysymykset

Pertti Lahtinen Asiakasvastaava

On kerrassaan upeaa saada työskennellä business-analytiikan parissa. Se tarjoaa uteliaalle mielelle suorastaan rajattoman temmellyskentän ja nyt kun kaikki tuntuvat olevan analytiikasta kiinnostuneita, on asiakkaiden kanssa helppo saada keskustelut käyntiin. Monesti vuoropuhelu muuttuu kuitenkin vaikeammaksi siinä vaiheessa, kun kiinnostuksensa ilmaissutta keskustelukumppania pyytää esittämään jonkin konkreettisen soveltamiskohteen, missä hän voisi edistynyttä analytiikkaa mahdollisesti hyödyntää. Yleensä ei ole kyse siitä, että haluttaisi pantata kilpailuetua tuovia oivalluksia – vaikka analytiikka tarjoaisi loistavan mahdollisuuden sellaisiinkin – vaan yksinkertaisesti siitä, ettei asiaa ole ehditty vielä miettiä. Ja usein ei ehditä lähitulevaisuudessakaan, koska ensin pitää saada valmiiksi sitä ja tätä tai ainakin selvittää yhtä sun toista. Nytkin pitää putsata pöytä ennen lomaa, joten palataan asiaan syksyllä…

Lue koko blogiteksti>>