European R users meeting, lokakuu 2016 Poznan

Päivi Julin

Päivi Julin Tietovarastosuunnittelija

Puolassa vilisi ärräpäitä. European R users meeting (eRum 2016) järjestettiin lokakuussa Poznanissa ja myös Aureoliksen vahvistus matkasi paikan päälle ottamaan asiasta selvää. Teemana tapahtumalla oli R-sankareiden tapaaminen ja käytävillä kuhisikin yhden jos toisen alan asiantuntijoita liiketoiminnan, tieteen ja jopa taiteen osalta. Euroopan laajuinen tapahtuma oli R-piireissä ensimmäinen laatuaan.

Lue koko blogiteksti>>


Vakuutusalan viranomaisraportointia Oracle-välineillä

Anu Hämäläinen

Anu Hämäläinen Tietovarastosuunnittelija

Vakuutusyhtiön tulee toimittaa erilaisia vakuutus- ja vahinkoaineistoja Tapaturvamakuutuskeskukselle (TVK) ja Liikennevakuutuskeskukselle (LVK). Verottajalle toimitetaan vuosi- ja kuukausi-ilmoituksia maksetuista veronalaisista korvauksista ja etuuksista. Eläketurvakeskus (ETK) ja Kansaneläkelaitos (Kela) tarvitsevat tietoja eläkkeeseen ja sosiaalietuuksiin vaikuttavista lakisääteisistä liikenne- ja tapaturmavakuutuskorvauksista.

Lue koko blogiteksti>>


Sanavalinnat kertovat käyttäjästä

Päivi Julin

Päivi Julin Tietovarastosuunnittelija

Tänä syksynä Helsinki Design Weekillä järjestettiin workshop, jossa luotiin typografiaa elintarvikkeista. Keittiö oli täytetty paitsi innokkailla bloggareilla, graafikoilla ja satunnaisilla tilastotieteilijöillä, myös sateenkaarenvärisillä hedelmillä, hiutaleilla, vaahtokarkeilla… Elintarvikelista oli loputon. Käyttäen maalaislimppua, anista ja kookoshiutaleita tilastotieteilijä valmisti sanan ’bro’. Mutta mikä on yhden sanan merkitys, kun käytössämme on niin paljon dataa, että on jo varaa valita mitä analysoi? Onko siis yhdellä sanalla enää merkitystä? Voisiko yksittäisistä sanoista saada mitään mielekästä tekstianalytiikkaa?

Lue koko blogiteksti>>