Aureolis vahvistaa kasvuedellytyksiään

Aureolis on vahvassa kasvussa. Yhtiö on tänä vuonna vahvistanut asemiaan sekä uusilla toimialoilla että nykyisissä asiakkuuksissaan, työllistää lähes 100 henkilöä ja on avannut uuden toimipisteen Lappeenrantaan. Aureoliksen kasvustrategia saa merkittävän tuen, kun Viria Oyj osti huomattavan osuuden yhtiöstä. Kauppa vahvistaa Aureoliksen kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia.

Aureoliksen toimintaan ei ole tulossa muutoksia, ja Aureolis keskittyy edelleen tiedolla johtamisen asiantuntijaratkaisuihin. Samoin Aureoliksen asiakkaat jatkavat edelleen yhtiön asiakkaina.

Lue koko teksti>>


BI-asiantuntijat eivät ole valmistavaraa.

Riku Leino

Riku Leino
Johtava BI-konsultti

On monia eri kirjainlyhenteitä, kuten SAS, MS, Informatica, Qlik, Oracle ja niiden lukuisat eri ohjelmistotuotteet. Monelle nämä ovat vain ihmeellisen kuuloisia sanoja, jotka on kirjoitettu peräkkäin. Meille BI-alan ammattilaisille ne kertovat paljon ja itse asiassa vähän enemmänkin. Ne kertovat, että näiden kirjainlyhenteiden avulla voidaan tehdä paljon hyödyllisiä ja mielenkiintoisia asioita liiketoiminnan tueksi ja tehostamiseksi. Pelkät tuotteet eivät kuitenkaan riitä, vaan niitä pitää osata myös käyttää. Lisäksi tarvitaan erilaista dataa, joka on hyödynnettävissä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Ei riitä, että osataan koodata hyvin, vaan pitää osata paljon asioita myös tämän kokonaisuuden ympäriltä. Tarvitaan liiketoimintatuntemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja järkeviä ratkaisuja muuttuviin liike-elämän tarpeisiin. Silloin tarvitaan meitä, BI-asiantuntijoita.

Lue koko blogiteksti>>


Havainto- ja hahmopsykologia – Visuaalisen analytiikan työkalut, osa 6

havainto

Janne Anttila
Johtaja, asiakkuudet

Tässä blogisarjassa tulemme esittelemään hyödyllisiä työkaluja visuaaliseen analytiikkaan. Käytännössä esittelemme siis erilaisia tapoja visualisoida tietoa ja pyrimme tuomaan esille konkreettisia käyttötapauksia. Kuudennessa osassa käymme hieman lävitse teoriaa hyvien visualisointien ja dashboardien suunnittelun taustalla.

Visualisointien ja dashboardien suunnittelussa on useita yleisesti tiedossa olevia parhaita käytäntöjä, mutta tiesitkö että moni asia on käytännössä johdettu suoraan tieteellisestä tutkimuksesta? Taustalla on useassa asiassa havainto- ja/tai hahmopsykologiaan liittyvät asiat.

Lue koko blogiteksti>>


Vanha kettu palaa kehiin – BI-konsultin ajatuksia

Hanna Pakka

Hanna Pakka
BI-konsultti

Aloitin Aureoliksessa tammikuussa 2017. Samalla päättyi 10 vuoden ekskursio business controllerina ja ERP-järjestelmien parissa. Ensimmäisenä päivänäni uudessa toimessa olo oli vähän kuin sukujuhlissa – osa työkavereista kun oli tuttuja jo viime vuosituhannelta. Sujuvasti kykenin jo ensimmäisen viikon keskiviikkona puhumaan siitä, miten meillä Aureoliksessa toimitaan. Tuntui, kuin en olisi koskaan poissa ollutkaan. Moni asia tuntui heti kotoisalta ja tutulta – toisaalta kyllä huomasin, että useassa asiassa on menty paljon eteenpäin.

Lue koko blogiteksti>>