Uusi IFRS 9 -standardi tuo merkittäviä muutoksia finanssialan yrityksille

Elina Tenhunen

Elina Tenhunen
Tietovarastosuunnittelija

Heinäkuussa 2014 IASB (The International Standards Board) julkaisi lopullisen version vuonna 2008 alkunsa saaneesta IFRS 9 Rahoitusinstrumentit -standardista. Uuden standardin tavoitteena oli vastata silloiseen finanssikriisiin asettamalla rahoitusvaroja ja -velkoja koskevat taloudellisen raportoinnin kansainväliset periaatteet. Lisäksi sen tarkoituksena oli tehdä eri maiden tilinpäätöksistä keskenään vertailukelpoisia.

Lue koko blogiteksti>>


Kohti algoritmista liiketoimintaa

Pertti Lahtinen Asiakasvastaava

Kumpi merkitsee liiketoiminnallesi enemmän – Big Data vai Big Answers?

Pelkkä datahan on itsessään yleensä melko tyhmää eikä sen viisaus kasva määrän myötä. Mutta tyhminkin data voi oikein analysoituna muuttua todella suuriksi vastauksiksi. Ja kun tällaisia analysoituun dataan perustuvia vastauksia kyetään tuottamaan järjestelmällisesti reaaliaikaisen päätöksenteon tueksi, voidaan saavuttaa selkeitä liiketoimintahyötyjä. Ilmiötä voidaan kutsua myös algoritmiseksi liiketoiminnaksi.

Lue koko blogiteksti>>


Mitä saisi olla – asiakasvastaavan ajatuksia

Johanna rowley

Johanna Rowley Asiakasvastaava

Neljän vuoden takainen siirtyminen asiakkaalta pöydän toiselle puolelle toimittajan leipiin oli monella tapaa helppo. Olinhan ollut ostamassa Aureoliksen palveluita finanssisektorilla monet vuodet ja tunsin Aureoliksen konsulttien tavan tehdä asioita. Isosta yrityksestä siirtyminen pieneen − meitä aureolislaisia oli tuolloin 45 – oli kuitenkin eräänlainen yllätys.

Lue koko blogiteksti>>