Savon Voima

Savon Voima Oyj automatisoi yritystietojen päivityksen avointa dataa hyödyntäen

Patentti- ja rekisterihallituksen avoimen datan rajapinnan kautta on saatavilla PRH:n ja Verohallinnon yhteisen YTJ-tietopalvelun tietoja eli yritysten sekä yhteisöjen tunniste- ja perustietoja. Vastaavia tietoja ylläpidetään käytännössä lähes kaikissa yrityksissä niiden omissa tietokannoissa. Savon Voima päätti automatisoida useissa sovelluksissaan olevien yritysten tietojen päivityksen hyödyntämällä tätä palvelua.

open-data-aureolis-savon-voimaSavon Voiman liiketoimintajohtaja Juha Keski-Karhu toteaa: ”Tämän ratkaisun avulla saamme automaattisesti päivitettyä toimittaja- ja asiakasyritystemme perustiedot erilaisissa sopimus- ja taloushallinnon tehtävissä, joissa virallisilla rekisteritiedoilla on usein merkitystä. Tämä on hyvä esimerkki avoimen datan ja julkishallinnon tarjoamien rajapintaratkaisujen hyödystä.”

Aureolis toteutti Savon Voimalle ohjelmistoratkaisun, jossa R-ohjelmiston ajaman sovelluksen avulla haetaan yritystietoja YTJ-rajapinnan kautta ja päivitetään tietoja SQLServer-tietokantaan.

”Aureoliksen tiimi suoriutui tehtävästä kiitettävästi, erityisesti asiakkaan tarkentuneet määritykset pystyttiin ottamaan ripeästi huomioon toteutuksessa. Voin lämpimästi suositella Aureolista dataintegraatioon, sovellussuunnitteluun ja rajapintaratkaisuihin liittyvissä projekteissa”, kertoo Savon Voiman analyytikko Asko Kauppinen.

Aureoliksen tietovarastosuunnittelija Päivi Julin on innoissaan R-ohjelmiston kyvykkyydestä tuottaa asiakkaalle lisäarvoa: ”Koska R toimii mainiosti SQLServer-kannan yhteydessä ilman mitään ylimääräistä ostettavaa, ja koska R:llä on hyvät mahdollisuudet ja eväät tehdä erilaisia API-yhteyksiä, oli sillä vaivatonta yhdistää avoin data ja yrityksen tietokanta. Oli kiva kuulla, kuinka tiedoista on oikeasti hyötyä asiakkaalle. Kun vanhoja, ehkä massiivisiakin, päivityskäytäntöjä voidaan automatisoida, vapautetaan jonkun työtunteja johonkin mielekkäämpään kuin manuaaliseen tietojen tarkastamiseen ja ylläpitämiseen. Monelle muullekin yritykselle asiakasyritystensä yhteystietojen päivitys automaattisesti voisi olla aika hyödyllistä.”

”Asiakas oli tyytyväinen, kun projekti valmistui aikataulussa, vaikka toteutettiin uusiakin toiminnallisuuksia. Tähän auttoi se, että hyödynsimme tekemisessä Aureoliksen laatumallia sekä Jira- ja SVN-työkaluja tehokkaasti.”, toteaa Aureoliksen projektipäällikkö Sebastian Löfhjelm.