Massasähköpostit ja uutiskirjeet historiaan?

Mikko Olin

Mikko Olin
BI-konsultti

Markkinointi tai asiakaskommunikointi ylipäätään on tällä hetkellä kuuma puheenaihe. Asiakkaat halutaan tuntea paremmin ja heidän kanssaan pyritään tekemään tiiviimpää yhteistyötä. Sähköisten kommunikointikanavien kautta asiakkaita voidaan lähestyä helposti ja kustannustehokkaasti, mutta juuri tässä piilee myös se yleisin sudenkuoppa. Asiakkaat on hieman liiankin helppo hukuttaa huonosti kohdennettuun viestitulvaan. Perinteinen lähestymistapa on hankkia mahdollisimman suuria lähetysrekistereitä ja lähettää niille uutiskirjeet tai muita massalähetyksiä. Mutta kuten monissa muissakin yhteyksissä, jokaiselle jotakin on ei mitään kellekään. Ja jos viesti ei puhuttele asiakasta, asiakaskokemus kääntyy nopeasti negatiivisen puolelle.

Lue koko blogiteksti>>


Poweria Päivään!

Heidi Kakko

Heidi Kakko
BI-konsultti

Tärkeä osa työhyvinvointia on myös fyysinen hyvinvointi. Istumatyötä tekevänä vastapainoinen liikkuminen on tärkeässä osassa, jotta kroppa säilyy työkykyisenä läpi työelämän. Lähes väkisin istumatyössä näppäimistön ja hiiren kanssa hartiat ja pää ovat jatkuvasti etukenossa, jolloin kroppa on luonnottomassa asennossa ja lihakset ja jänteet joutuvat koetukselle, nikamista puhumattakaan. Näin ollen suurimmalla osalla istumatyötä tekevällä myös ryhti ja liikkuvuus heikkenevät iän myötä. Pitkällä aikavälillä ilman riittävää kehonhuoltoa esimerkiksi niskanikamat kuluvat ja olkapään ja rinnan lihakset kutistuvat, mikä aiheuttaa suurempia vaivoja ja pahimmillaan myös työkyvyttömyyttä.

Lue koko blogiteksti>>


Aureolis vahvistaa kasvuedellytyksiään

Aureolis on vahvassa kasvussa. Yhtiö on tänä vuonna vahvistanut asemiaan sekä uusilla toimialoilla että nykyisissä asiakkuuksissaan, työllistää lähes 100 henkilöä ja on avannut uuden toimipisteen Lappeenrantaan. Aureoliksen kasvustrategia saa merkittävän tuen, kun Viria Oyj osti huomattavan osuuden yhtiöstä. Kauppa vahvistaa Aureoliksen kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia.

Aureoliksen toimintaan ei ole tulossa muutoksia, ja Aureolis keskittyy edelleen tiedolla johtamisen asiantuntijaratkaisuihin. Samoin Aureoliksen asiakkaat jatkavat edelleen yhtiön asiakkaina.

Lue koko teksti>>


Watson on uusi Sherlock

Timo Laitinen

Timo Laitinen
Ratkaisukehittäjä

IBM:n Cognos-analytiikkaa voidaan pitää klassisena, itsepalvelulähtöisenä BI-työkaluna, jonka helppokäyttöisyys, datan visualisuus ja dynaaminen esitystapa tekevät siitä oivallisen, jokapäiväisen välineen osaksi liiketoiminnan arkirutiineja. Sittemmin IBM on lähestynyt samaa liiketoiminnan perustarvetta hiukan erilaisesta näkökulmasta Watson Analyticsin kautta, joka on jotain enemmän ja erilainen. IBM:n ajatusmaailman muutos Cognos-Watson edustaa kokonaisvaltaista, asenteellista murrosta BI-sektorilla, jossa kansalaisanalytiikka on datan vallankumous – ainakin Armonkissa.

Lue koko blogiteksti>>


BI-asiantuntijat eivät ole valmistavaraa.

Riku Leino

Riku Leino
Johtava BI-konsultti

On monia eri kirjainlyhenteitä, kuten SAS, MS, Informatica, Qlik, Oracle ja niiden lukuisat eri ohjelmistotuotteet. Monelle nämä ovat vain ihmeellisen kuuloisia sanoja, jotka on kirjoitettu peräkkäin. Meille BI-alan ammattilaisille ne kertovat paljon ja itse asiassa vähän enemmänkin. Ne kertovat, että näiden kirjainlyhenteiden avulla voidaan tehdä paljon hyödyllisiä ja mielenkiintoisia asioita liiketoiminnan tueksi ja tehostamiseksi. Pelkät tuotteet eivät kuitenkaan riitä, vaan niitä pitää osata myös käyttää. Lisäksi tarvitaan erilaista dataa, joka on hyödynnettävissä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Ei riitä, että osataan koodata hyvin, vaan pitää osata paljon asioita myös tämän kokonaisuuden ympäriltä. Tarvitaan liiketoimintatuntemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja järkeviä ratkaisuja muuttuviin liike-elämän tarpeisiin. Silloin tarvitaan meitä, BI-asiantuntijoita.

Lue koko blogiteksti>>