Tiedätkö, missä kunnossa BI-järjestelmäsi on?

jouni javanainen

Jouni Javanainen
Johtaja, jatkuvat palvelut

Vanha sanonta kuuluu ”Moni kakku päältä kaunis”. Yhtä lailla meillä voi olla käsitys, että BI-järjestelmissämme kaikki on hyvin. Todellisuus voi kuitenkin olla jotain muuta. Onkohan kaikki kuitenkaan parhaassa iskussa, kun järjestelmiä on kehitetty vuosikausien ajan ja esiin tulleita virheitä on aina yritetty korjata pienimmän mahdollisen muuttamisen periaatteella? Väistämättä sellainen johtaa erilaisiin purkkavirityksiin ja luoviin ratkaisuihin, joiden dokumentointiin ei tietenkään ole ollut aikaa.

Lue koko blogiteksti>>


Mistä analytiikan hyödyntäminen kannattaa aloittaa?

Minna Hänninen

Minna Hänninen
BI-analyytikko

”Olemme selvästi muita jäljessä analytiikan hyödyntämisessä.” Tuon lauseen olen kuullut monessa yrityksessä. Sillä on voitu tarkoittaa yritystä itseään tai kokonaista toimialaa. Yleinen luulo tuntuu olevan, että kaikilla muilla on käytössään erityisiä analytiikan tuomia taikavoimia ja vippaskonsteja. Toki on olemassa toimialoja, joilla analytiikkaa on tehty jo vuosia, jopa vuosikymmeniä, mutta useimmissa yrityksissä vasta mietitään analytiikan hyödyntämistä.

Lue koko blogiteksti>>


Liiketoimintatiedon hyödyntämisen asiantuntija Aureolis ostaa Perigeumin

Vahvassa kasvussa oleva Aureolis Oy on ostanut yrityskaupassa Perigeum Oy:n koko osakekannan. Aureolis on liiketoimintatiedon hyödyntämiseen keskittynyt asiantuntijaorganisaatio. Sen palvelut kattavat koko BI-alueen tietovarastoinnista ja raportoinnista analytiikkaan sekä tiedolla johtamisen tukeen. Perigeumin BI-osaaminen erityisesti Big Datan hyödyntämisen ja teollisen internetin alueilla vahvistaa ja täydentää Aureoliksen nykyistä BI-palvelutarjoamaa.

Lue koko blogiteksti>>


Mahdollisuuksista, ”the art of possibilities” – Tiedolla johtamisen blogisarja osa 4

Nina Salmenkaita
BI-konsultti

Tulevaisuus, se on aina liiketoiminnan kehittäjän mielessä. Työpöydällä limittyvät taaksepäin katsovat raportit ja tulevaa luotaavat analyysit. Algoritmit keräävät väsymättä tietoa siitä, mitä voisimme olla, missä, miten.

Liiketoimissa ja elämässä ylipäänsä mennään eteenpäin mahdollisuuksien kautta. Mahdollisuuksissa on se hieno puoli, että ne eivät maailmasta lopu kesken. Silloinkin, kun uhkat valtaavat horisontin, uteliaasti katsova löytää kokeiltavaksi vaihtoehtoisen tavan tai uudet sanat kuluneiden tilalle.

Lue koko blogiteksti>>


BI-trendit vuonna 2018 – aitoja trendejä vai myyntihypetystä?

Janne Anttila
Johtaja, asiakkuudet

BI- ja analytiikkamarkkina kehittyy ja muuttuu huimaa vauhtia, ja uusia hypetyksiä tulee ikkunoista ja ovista. Mutta mikä on todellisuus erityisesti Suomessa? Mitkä ovat trendejä käyttäjäorganisaatioiden näkökulmasta, ja mitkä vain toimittajien?

BARC:n eli Business Application Research Centerin uunituore “BI Trend Monitor 2018” -tutkimus kertoo BI-markkinoiden yleisistä suunnista ja kuumimmista teemoista. Vuosittainen tutkimus on perinteisesti toteutettu kyselyllä, johon on vastannut melkein 3000 BI-ratkaisujen käyttäjää, konsulttia ja teknologiatoimittajaa. Eri teemoihin vastaajat ovat vastanneet asteikolla 0 (ei yhtään tärkeä asia) – 10 (erittäin tärkeä). Tutkimuksen mukaan globaalit BI-trendit TOP 3 -lista tänä vuonna on seuraava:

Lue koko blogiteksti>>