Mitä kaikkea et halunnut tänäänkään tietää?

Katja Ahola

Katja Ahola Toimitusjohtaja

Help On Dissertation Tourism Enemmistö ihmisistä suhtautuu yllättäviin asioihin lähtökohtaisesti negatiivisesti. Ensireaktiosta selvittyä moni asia voi muuttua tarkemman tarkastelun jälkeen hyvinkin positiiviseksi. Ehkä tämän aiheuttaa jokin alkukantainen selviytymisvaisto. Alun tunnelmat eivät aina väisty riittävän nopeasti, ja kommunikatiivinen sanoma ja jopa päätökset tehdään nopeasti tässä negatiivisessa alkuhuumassa. Ensireaktiolla voi täten olla hyvinkin kauaskantoiset vaikutukset.

Research Papers Methodology Lue koko blogiteksti>>


Uusi IFRS 9 -standardi tuo merkittäviä muutoksia finanssialan yrityksille

Elina Tenhunen

Custom Writing Service Discount Code Elina Tenhunen
Tietovarastosuunnittelija

Heinäkuussa 2014 IASB (The International Standards Board) julkaisi lopullisen version vuonna 2008 alkunsa saaneesta IFRS 9 Rahoitusinstrumentit -standardista. Uuden standardin tavoitteena oli vastata silloiseen finanssikriisiin asettamalla rahoitusvaroja ja -velkoja koskevat taloudellisen raportoinnin kansainväliset periaatteet. Lisäksi sen tarkoituksena oli tehdä eri maiden tilinpäätöksistä keskenään vertailukelpoisia.

Lue koko blogiteksti>>


Kohti algoritmista liiketoimintaa

Term Paper On Malcolm X Pertti Lahtinen Asiakasvastaava

Hire Dissertation Writer Kumpi merkitsee liiketoiminnallesi enemmän – Big Data vai Big Answers?

Pelkkä datahan on itsessään yleensä melko tyhmää eikä sen viisaus kasva määrän myötä. Mutta tyhminkin data voi oikein analysoituna muuttua todella suuriksi vastauksiksi. Ja kun tällaisia analysoituun dataan perustuvia vastauksia kyetään tuottamaan järjestelmällisesti reaaliaikaisen päätöksenteon tueksi, voidaan saavuttaa selkeitä liiketoimintahyötyjä. Ilmiötä voidaan kutsua myös algoritmiseksi liiketoiminnaksi.

Some To Write My Paper Lue koko blogiteksti>>


Mitä saisi olla – asiakasvastaavan ajatuksia

Johanna rowley

Resume Writing Website Johanna Rowley Asiakasvastaava

Neljän vuoden takainen siirtyminen asiakkaalta pöydän toiselle puolelle toimittajan leipiin oli monella tapaa helppo. Olinhan ollut ostamassa Aureoliksen palveluita finanssisektorilla monet vuodet ja tunsin Aureoliksen konsulttien tavan tehdä asioita. Isosta yrityksestä siirtyminen pieneen − meitä aureolislaisia oli tuolloin 45 – oli kuitenkin eräänlainen yllätys.

Lue koko blogiteksti>>