Tulevaisuuden tietotarpeet hallintaan Big Datan avulla

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi piti henkilöstölleen Tilastopäivän. Trafin osastonjohtaja Juha Kenraali kertoi, että tulevaisuuden älykäs liikenne ja mahdolliset uudet tavat kerätä liikenteen veroja voivat räjäyttää Trafin käsittelemän tietomäärän. Informaation hyödyntämistarpeet kasvavat nopeammin kuin niihin nykyisin pystytään vastaamaan. Analytiikassa ja analyyseissa tavoitteena on lähes reaaliaikaisuus.

Aureoliksen johtava BI-arkkitehti Jarkko Venna esitelmöi tilaisuudessa kahdesta aiheesta. Toinen esitelmistä liittyi suurten tietomassojen käsittelyyn, Big Dataan. Perinteiset tietokannat eivät enää riitä, kun dataa halutaan tallettaa enemmän, sitä tuotetaan enemmän ja se on muodoltaan monimuotoista. Esimerkiksi liikennekamerat voivat tuottaa ns. anturidataa ja sosiaalisen median kautta syntyy valtavasti tietoa. Ratkaisuna käsittelyn haasteisiin ovat Hadoop, erilaiset MPP-tietokannat (Massively Parallel Processing) ja NoSQL-tyyppiset tietokantamallit.

Toisessa esitelmässä Venna puolestaan puhui tilastollisesta analyysista ja sen merkityksestä analytiikan hyödyntämisessä. Hän kertoi analyysiprosessin vaiheista, analyysimenetelmistä sekä tiedon laadun tärkeydestä analytiikan hyödyntämisessä.

Aureoliksen esitykset huomioivat Trafin tulevaisuuden tarpeet, ja Kenraalin mielestä Aureoliksen osaaminen Big Datassa ja analytiikassa saattaisi hyvinkin vastata heidän tarpeitaan.


 

Uutiset

Lue lisää uutisia »

Yritys

Aureolis on Suomen johtava tietovarastointiin ja Business Intelligence -liiketoiminta-alueeseen keskittynyt asiantuntijapalveluorganisaatio.

Lue lisää Aureoliksesta »

Software Assurance

Microsoftin BI-kultakumppanina Aureoliksella on mahdollisuus tarjota ilmaista
SA-suunnittelupalvelua »

Tule meille töihin:

Hae nyt »

Aureolis sosiaalisessa mediassa:

Aureolis on mukana myös sosiaalisessa mediassa. Klikkaa ja tutustu!

facebook.com/aureolis »

linkedin.com/aureolis »

Aureolis BI-blogi »

Aureolis MS Pinpoint »

facebook.com/aureolis »   facebook.com/aureolis »   
facebook.com/aureolis » 
facebook.com/aureolis »