Big data vuonna 2016 – hypen huippu saavutettu?

Tero Kämppi

Tero Kämppi
BI-arkkitehti

University Admission Essay Help Big data aloitti nousunsa vuonna 2011 ja nyt vuonna 2016 näyttää siltä, että hypen huippu on saavutettu. Huomio kiinnittyy enemmän siihen, kuinka big data saadaan hyödynnettyä käytännön tekemisessä ja menetelmissä.

Learn Creative Writing Online Free Datan määrän kasvaminen nostaa vaatimuksia datan hyödyntämiselle. Laajemmin, nopeammin ja monipuolisemmin. Tätä on big data vuonna 2016.

Itsepalveluanalytiikka yleistyy, ja samalla pilvipalvelut ja Hadoop-alustat ovat lähentyneet jokapäiväistä tekemistä. Menestyvät yritykset osaavat ottaa big data ilmiöistä kaiken hyödyn irti. Jos askelta ei uskalleta ottaa, on olemassa vaara, että yritysten menestyminen kuihtuu.

Tableau on esittänyt viisi big data trendiä vuodelle 2016:

1. NoSQL laajempaan käyttöön
Skeemattomat tietokannat yleistyvät ja yhä useampi yritys valitsee NoSQL-tietokannan yrityksen tietokannaksi. Muutos näkyy Gartnerin Magic Quadrant – raportissa, jossa NoSQL-yhtiöt (MongoDB, DataStax, Redis, MarkLogic, Amazon Web Services) ovat kasvattaneet suosiotaan.

2. Apache Sparkilla nopeutta datan käsittelyyn
Apache Spark on yleistynyt big datan alustavaihtoehdoksi monessa yrityksessä. Sparkin prosessointinopeus on huomattavasti parempi kuin Hadoopilla. Tämä on suurin tällä hetkellä oleva avoimen koodin big data – kehityshanke.

NoSql3. Hadoop-projektit yleistyvät
Tutkimuksen mukaan 76 prosenttia Hadoop-asiakkaista suunnittelee lisäävänsä Hadoopin käyttöä seuraavien kolmen kuukauden aikana. Kolme prosenttia kertoi vähentävänsä Hadoopin käyttämistä seuraavan vuoden aikana. Lähes puolet yrityksistä, joilla ei ole vielä Hadooppia, harkitsee Hadoopin käyttöönottoa vuoden sisällä. Tutkimuksessa oli mukana 2200 yritystä.

4. Datan hyödyntäminen helpottuu ja nopeutuu
Tiedonkäsittely itsepalvelutyökaluilla kasvaa erittäin nopeasti. Yritykset haluavat nopeuttaa ja yksinkertaistaa tiedon preparointia, etenkin kun käsiteltävänä on eri formaateissa olevaa dataa.

Corporate Finance Law Dissertation 5. Pilveen
Perinteisten tietovarastojen markkinakasvu on hidastunut. Tietovarastojen tulevaisuus on pilvessä. Suuntaa näyttää Amazon, joka toi markkinoille Redshift-pilvipalvelun. Kilpailijoita ovat Googlen BigQuery sekä Microsoft ja Teradata. Start-upeista mainitsemisen arvoinen on Snowflake.

Kaikilla edellä mainituilla trendeillä on tarve saada datan käsittely nopeammaksi ja helpommaksi.

Lisää aiheesta:

BI-palvelut:
Big Data

http://fionadalwood.com/my-business-paper/ My Business Paper Blogitekstit:
Big Data

Jaa blogiteksti: