Digi– ja väestötietovirasto - Tietovarastoratkaisu rakentaa digitaalista Suomea

Väestörekisterikeskus ja Aureolis rakentavat yhdessä digitaalista Suomea. Väestörekisterikeskus on valinnut Aureoliksen tietovarasto-kehityskumppanikseen toteuttamaan Kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman hallinnon sähköisten tukipalvelujen mittaristoa. Tietovaraston ketterä kehitystyö alkoi tammikuussa 2017. Aureoliksen kehitystiimi toteuttaa hanketta VRK:n ohjauksessa ja yhteistyössä Suomi.fi-palvelujen kanssa.

Suomi.fi-palvelut rakentavat digitaalista Suomea

Kansallinen palveluarkkitehtuuri, KaPA, on vuonna 2014 käynnistetty ohjelmakokonaisuus, joka tehtävänä on valtion, kuntien ja yritysten digitaalisten palveluiden yhteensopivuuden ja löydettävyyden kehittäminen. KaPAssa toteutettavat Suomi.fi-palvelut nostavat sähköisen asioinnin Suomessa uudelle tasolle. Suomi.fi-palveluiden yhteinen tunnus on Suomi.fi-lipputunnus.

Suomi.fi-verkkopalvelu sisältää Suomi.fi-tunnistuspalvelun ja sähköisen valtuuttamisen palvelun Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-viestit on viranomaisasioinnin sähköinen postilaatikko. Suomi.fi-palvelutietovaranto tarjoaa julkiset palvelut ja niiden asiointikanavat yhdenmukaisesti kuvailtuna ja asiasanoitettuna rajapintoineen, mikä mahdollistaa palvelujen erinomaisen löydettävyyden sekä hyödynnettävyyden missä tahansa sähköisessä palvelussa.

Tietovaraston tuoteomistaja Nina Wiiala on tyytyväinen hankkeen pilottivaiheen tuloksiin: ”Aureoliksen kehitystiimi on tehnyt hyvää työtä, tästä on hyvä jatkaa vaativaa hanketta.”

Väestörekisterikeskus toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Se edistää yksityiselämän ja henkilötietojen suojaa ja tietoturvallisuutta sekä hyvän tietojenkäsittely- ja tiedonhallintatavan kehittämistä ja noudattamista. VRK ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. VRK tarjoaa tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä.

Lisätietoja Kansallisesta palveluarkkitehtuurista ja Suomi.fi-palveluista täällä.

 

 

Oletko kiinnostunut samanlaisesta ratkaisusta?

Ota yhteyttä meihin.