16.03.2020  - Maija Asikainen - 

Haasteita riittää niitä haluavalle

Kiinnostaako ura Aureoliksella? Tutustu Lauri Mantereeseen, johtavaan tekniseen arkkitehtiin. Lauri on ollut Aureoliksella jo yli kahdeksan vuotta ja hänellä on kokemusta monenlaisista tehtävistä.

 

Kuka olet ja mitä teet Aureoliksella?

Olen Lauri Mantere, johtava BI-arkkitehti. Olen ollut Aureoliksella vuodesta 2010 ja tällä hetkellä olen tekninen projektipäällikkö ja yhden sovelluksen arkkitehti. Päädyin Aureolikselle töihin, kun työkaveri edellisestä työpaikasta pyysi minua tänne määräaikaisen työsuhteeni päättyessä. Mikään ei ole missään vaiheessa alkanut harmittaa ja Aureolis on ollut niin hyvä paikka, ettei ole tehnyt mieli vaihtaa muualle.

Miten Aureolis on tukenut urakehitystäsi?

Täällä on aika monipuolisia tehtäviä – etenkin, jos vaihtaa asiakkuutta niin kuin minä olen usein tehnyt. Meillä on mahdollista kokeilla monenlaista ja hyvässä lykyssä pääsee valikoimaan itselleen mieluisimpia tehtäviä. Koko ajan pääsee kokeilemaan tai oppimaan uutta. Ei ole kovin paljon tarvinnut junnata paikoillaan. Tarjolla on aika paljon koulutuksia. Lisäksi voi myös itse ehdotella, mihin suuntaan haluaisi kehittyä. Myös työssä oppimista on paljon: usein tiimeissä yhdistellään seniorimpia ja juniorimpia. Näin osaaminen leviää henkilöltä toiselle. Kaksi ylennystä on tullut niin, etten ole itse edes tajunnut pyytää. Haasteita ja uusia pieniä tehtäviä saa yleensä sitä mukaan, kun oppii uutta. Ja kun on hetken aikaa tehnyt haasteellisempia tehtäviä, tarjotaan mahdollisuuksia siirtyä kokonaan uusiin tehtäviin.

Miksi juuri Aureolis?

No, ensinnäkin työajat ovat joustavat. Toki asiakastapaamisiin tullaan ajallaan, mutta muuten ei ole kiinteitä työaikoja. Työ on enemmän sitä, mitä saa tehtyä, eikä sitä, missä tuolissa istuu tiettyyn kellonaikaan. Itse suunnittelen työpäivän alun sen mukaan, mihin aikaan lähetän muksut aamulla kouluun. Palkasta sen verran, että on oma vika, jos ei pyydä tarpeeksi. Viimeisimmät pari palkankorotusta ovat tulleet pyytämättä, työnantajan ehdotuksesta. Ja muutenkin Aureoliksella maksetaan ihan hyvin. Tärkeintä on kuitenkin se, että saa tehdä mielenkiintoisia hommia sellaisten asioiden parissa, joista tykkää. Jos mietit Aureolikselta työnhakemista, niin tervetuloa kyytiin vaan – täällä otetaan mieluusti vastaan. Meiltä löytyy paikkoja monien eri alojen osaajille, ei tarvitse edustaa jotain tiettyä teknologiaa. Teemme monipuolisesti erilaisia hommia eri tilanteissa ja eri työvälineillä.